Épületfotózás, helyszín- és létesítményfotózás

Az ember egyik legősibb igénye a szép, az esztétika iránti vágy. Bárhogy is van, ez mindig is befolyásolni fog minket a döntéseinkben. Ezt kell kihasználjuk, ha marketingről beszélünk.

Éttermek, esküvő helyszínek

Egy esküvői helyszín, egy konferencia, vagy akár egy nyelviskola tanterme, mind-mind a szolgáltatás szerves része. Mivel mindenkit befolyásol egy-egy döntésnél az esztétika, a látvány, a szépség, így érdemes ebből előnyt kovácsolni vállalkozása számára. Ha a cég honlapján bemutatja a szolgáltatás helyszínét, profi, éles, impozáns fotókkal, akkor máris nagyobb az esélye a foglalásnak, vásárlásnak, ajánlatkérésnek.

Az épületfotózás másik fő célja, hogy betekintést enged, ezáltal bizalmat ébreszt. Ha valaki csak beszél egy rendezvényteremről, vagy csak kiteszi az étterem étlapját, azzal akaratlanul is egy űrt hagy a látogatóban. Oké, hogy van töltött káposzta 1.500 Ft-ért, de, vajon hogy néz ki ez az étterem belülről? Ha odaviszem a barátnőmet, nem égek-e be azzal, hogy egy lepukkant helyre megyünk? Vagy elfér-e kényelmesen 8-10 fő, ha a cég évvégi vacsoráját itt tartanánk meg? Erre sok esetben az a válasz, hogy “úgyis kijönnek megnézni a helyszínt”. Persze, kimennek, ha a konkurencia honlapján nem találnak meg mindent, ami meggyőzi őket arról, hogy nem kell tovább keresgetniük. 10 évvel ezelőtt még rendben volt az a hozzáállás, hogy “majd kijönnek és megnézik”, ma már, a digitális korszakban kicsit más világ járja.

Először az interneten keresgélünk, majd ezután csak a legjobb helyszíneket nézzük meg személyesen. De ehhez be kell kerülni abba a kalapba, amiben nagy segítségünkre lehetnek az épület- és helyszín fotók. Ezen nem érdemes spórolni!

Először az interneten keresgélünk majd a legjobbakat megnézzük személyesen

Szállodák, wellnessközpontok, panziók

Egyértelmű, hogy a szállodáknak a szobákról kötelező minőségi fotókat feltenniük a honlapjukra. Ez nem kérdés. De mi az amire sokan nem gondolnak? Például az étteremről, ahol a reggelit el lehet fogyasztani, vannak-e képek? A teraszról, ahova nyáron kiülhetnek a vendégek (akkor is ha ez csak két rattan szék). Sok szálláshely honlapján nincs kép a recepcióról, a parkolóról. Lehet, hogy a cégtulajdonos csak a szobákat adja el, de a vendégeket a részletek is érdeklik. Növeli a komfortérzetüket, ha láthatják az apró részleteket is. Sok látogató vizuális, és ha valamit lát a honlapon, azt keresi majd a valóságban is. Hát tegyünk róla, hogy az a kép minőségi, valóban felejthetetlen legyen.

A jó épület- és helyszínfotó titka: extra-széleslátószögű objektívvel készült képek

Milyen az impozáns épületfotó?

Ez a kulcskérdés. Az igazán profi fotókat nem elég csak elkattintani. Meg kell komponálni. Nem mindegy milyen magasról fotózunk, nem mindegy milyen hosszú a zárideje a gépnek. Állványról kell fotózni, és ami az egésznek a lelke, extra-széleslátószögű objektívvel (11-18 mm, melynek ára jelenleg kb 250.000 Ft körül mozog). Kicsit vegyük sorra ezeket. Állványról azért fotózunk, hogy véletlenül se mozduljon be a gép. Ha azt szeretnénk, hogy a fotózandó hely fényei “álomszerűen” kiemeljék a szoba/terem előnyeit, akkor hosszan kell gyűjtse a gép az információkat, azaz sokáig nyitva kell lenni a zárnak (még így is csak a másodperc töredéke).

Emellett rendelkezni kell a szükséges technikával is. Az extra-széleslátószögű objektív mellett a tükörreflexes gép az ideális. Ennek az a fő előnye, hogy csalás nélkül képes picit többet mutatni a képen annál, amit egy normál gép “be tud fogni”. Azaz behajtogatja a teret a fotóba, így tágasabb érzést kelt, a szem számára szokatlanabb, így impozánsabb kép születhet. Ettől a szoba nem lesz nagyobb, de a konkurenciájához képest profibban mutathatja be az ajánlatát.

borospince rendezvényterem, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen fotó: borospince rendezvényterem, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen
szállodai szoba, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen fotó: szállodai szoba, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen
esküvői helyszín, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen fotó: esküvői helyszín, Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen
pince helysiég, Arbó tanya, Debrecen fotó: pince helysiég, Arbó tanya, Debrecen
rendezvényterem, Centrum Hotel, Debrecen fotó: rendezvényterem, Centrum Hotel, Debrecen

Árajánlatkérés
ÉPÜLETFOTÓZÁS

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Vállalkozás adatai

Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás vagy szervezet nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás profilját.
http://
Kérem jelenlegi honlapjának címét "http://" nélkül és megfelelő domain végződéssel (.hu, .com ...stb.) adja meg.

Szolgáltatások

Honlapkészítés


Honlapkészítés

Meglévő honlap felújítása

Googlebarát, biztonságos tárhely

Domain név

Levelezési szolgáltatás (SMTP, webmail)

Marketing


Keresőoptimalizálás - Google első oldal, fizetési garanciával

Keresőoptimalizálás - Google konkurencia elemzés

Google Ads hirdetési kampányok

YouTube hirdetési kampányok

Facebook hirdetési kampányok

Facebook rajongói oldal kezelés

Honlapszöveg írás (blogcikk és tartalom)

Minicards megjelenés csak Hajdú-Bihar megyében

Fotózás (étel-, termék-, telephely-, járműpark fotózás)

Webanalitika

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Maximum 15 fájl csatolására van lehetőség, melyek egyenként nem lehetnek nagyobbak, mint 1.00MB. A következő fájlkiterjesztések engedélyezettek: doc, docx, odt, ods, odp, rtf, txt, xls, xlsx, pdf, jpeg, jpg, png
Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.
Google ügynökség honlapkészítés debrecen

Marketing

Hasznos & Érdekes