HonlapBirodalom Blog

Retargeting

2018. december 30.
2894
retargeting a hatékonyabb facebook hirdetésekhez

Ismerje meg az egyik leghatékonyabb hirdetési formát a Facebook világában, a retargetinget!

A retargeting lényege

Ügyfeleink email címei, telefonszámai, vagy Facebook felhasználói azonosítói alapján hozunk létre egy célközönséget. A hirdetésünket ennek a célközönségnek fogjuk megjeleníteni. Láthatjuk, hogy ehhez szükségünk van egy már meglévő adatbázisra, ami tartalmazza az ügyfeleink, érdeklődőink elérhetőségét valamilyen formában.

A retargeting lista

A listán szereplő emberek közül sajnos nem lehet mindenkit elérni. Elképzelhető, hogy valaki egy másik email címmel regisztrál a Facebookra, és nem azzal, amelyikről Önnek tudomása van. Ezért a legmegbízhatóbb elérhetőség ilyen szempontból a Facebook felhasználói azonosító.

Ha feltöltöttük az ügyfél adatbázisunkat, akkor a Facebook megnézi, hogy a listán szereplő emberek közül hányat fog elérni a hirdetésünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megközelítőleg az emberek 50%-át tudjuk elérni. Itt fontos megjegyezni azt, hogy minimum 100 felismert adat szükséges a használathoz.  

Szabja személyre hirdetését!

Ha még nem kezdte el gyűjteni ügyfelei elérhetőségeit, akkor feltétlenül kezdje el! Sőt, a gyűjtésen felül célszerű egymástól minél jobban elkülöníthető csoportokra felosztani az embereket. Ezáltal a Facebook hirdetéseit még jobban személyre tudja szabni! Ha jól ismeri a saját vevőit, akkor olyan gondolatolvasó hirdetésekkel tud nekik kedveskedni, amit kénytelenek lesznek egy vásárlással meghálálni.

Aggodalomra semmi ok, ugyanis ezzel a hirdetési módszerrel semmilyen adatvédelmi szabályt nem szeg meg!

Mi a különbség a remarketing és a retargeting között?

Ha remarketinget akarunk alkalmazni, akkor szükségünk van egy honlapra. A honlap forráskódjába beágyazunk egy kódot, aminek a segítségével megcímkézzük a látogatókat.

Retargeting esetében nem honlapra, hanem egy adatbázisra lesz szükségünk, ami tartalmazza az ügyfeleink, érdeklődőink elérhetőségeit. Ilyen elérhetőség lehet például email cím, telefonszám vagy akár Facebook felhasználói azonosító.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!