Honlapkészítés árak, weboldal készítés költségek

Eléd tárjuk a honlapkészítés költségeit, ne hagyd, hogy átverjenek!
Mire figyelj a weboldal készítés árajánlatok összehasonlítása során?


Két férfi beszélget:
- Te képzeld el, találkoztam tegnap egy aranyos teremtéssel, nagyon jól elbeszélgettünk, kávéztunk, majd egyszer csak azt mondja, ha van kedvem, menjek fel hozzá csütörtökön este, nem lesz otthon senki.
- Az igen, és mi történt?
- Vettem egy csokor virágot, és egy doboz bonbont, felmentem hozzá csütörtökön este, becsöngettem, és tényleg nem volt otthon senki.

Tanulság: Mindig figyelj az ajánlat részleteire!

Tehát fontos, hogy figyeljünk az ajánlat részleteire! Ami nincs benne egy weboldal készítés árajánlatban, arra kérdezz rá, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Ami számodra természetes, a weboldal készítés kivitelezőjének nem biztos, hogy az!

honlapkészítés árak, weboldal készítés költségek

A weboldal készítés árak összetevői:

 •  Domain név
 • A honlap tárhelye
 •  ‌Biztonságos weboldal (SSL tanúsítvány)
 • A honlapkészítés egyszeri költségei (fontos, hogy részletezett árajánlatot kérj)
 •  A weboldal szöveges és képi tartalmának előállítása
 • Keresőoptimalizálás (lentebb részletezzük a buktatókat)

A nem létező, azaz kamu kategória: honlap karbantartási díj

Ennek nem érdemes bedőlni. Kérj olyan weboldalt, ami CMS rendszerre épül, azaz saját adminisztrációs felülettel rendelkezik. Ennek segítségével tudod a saját weboldalad frissíteni, a tartalmat aktualizálni, új terméket, ármódosítást, hírt, akciót felvinni, akkor minek fizetnél megfoghatatlan "karbantartási költséget"? Ha neked erre nincs időd, akkor heti 2-3 órában ezt egy egyetemista is el tudja látni, és így a karbantartás árát megúszhatod. Nagyon el lehet szúrni egy weboldal készítés megrendelést, ha erre nem figyelsz! 

____________________________

1.

A honlapkészítés árak első eleme:
a domain név

2.000 - 3.000 Ft /év+ ÁFA (.hu)

Hogyan válassz jó domain nevet?
Érdemes a weboldal készítés elején lefoglalni a domain nevet. A honlapkészítés árakhoz képest ez minimális összeg. Olyan domain nevet válassz, ami beszédes és a tevékenységedről szól.

Javasolni szoktuk a kötőjeles verziók lefoglalását is üzleti érdekvédelem miatt.
A legjobbautoszerviz.hu és a legjobb-autoszerviz.hu két különböző domain név. Ne hagyd, hogy hasonló domain névhez jusson konkurenciád!

A domaint évente kell fizetni, ezért ez inkább állandó költségként jelentkezik, így érdemes lehet a honlapkészítés áraktól külön kezelni. Egy weblaphoz egy domain szükséges, így minden további domain név, már nem kapcsolódik szorosan a weboldal készítés költségeihez. Ez már inkább marketing. 

Fontos figyelni a következőre domain regisztráció előtt:

mire kell figyelni honlapkészítés során A domaint mindig a saját nevedre, és soha ne a honlapkészítő cég nevére regisztráltasd be!

Sok visszaélés történt már ebből. Ugyanis az rendelkezik a domain névvel, akinek a nevén van, nem pedig az, aki használja! A lakásodat sem íratod rá az ingatlanközvetítő cég nevére, a honlapod címét is ugyanúgy védeni kell! Sok csúnya dologtól kímélheted meg magad, ha erre odafigyelsz!
A domain név eldöntése a weboldal készítés első lépése, hiszen a készülő honlap erre fog épülni. 

domain név honlapkészítés árak - a weboldal készítés első lépése a domain foglalás

Jól megválasztott domain név segíthet a látogatóknak azonosítani a tevékenységünket!
Ezt már a weboldal készítés első elején érdemes kiválasztani. 

____________________________

2.

A honlapkészítés árak második eleme:

a honlap tárhely

15.000 - 25.000 Ft /év+ ÁFA

A weblapkészítés árak másik eleme a tárhelydíj. A honlap tárhelydíja több tényezőtől is függhet. Évekkel ezelőtt "adatbázismentes" 2-3 összelinkelt menüpontból álló honlapok készültek, amik ingyenes vagy filléres tárhelyeken is elfutottak. Ma már azonban a honlapok gyakori “alapfelszereltsége” az üzenetküldés, hírlevél, webáruház, képgaléria, vagyis adatbázist kezelő tárhelyekre van szükség.

A tárhelydíjak éves díjak , ne fizess havi tárhelydíjakat!

Általában évente maximum 20.000 Ft + ÁFA egy jó minőségű tárhely díja.
Ha ennél többet fizetsz (van aki ennyit kér el havidíjként), számolj utána, hogy valójában mennyibe is kerül neked a weboldal egy évben, a kivitelező milyen honlapkészítés- és tárhely árakkal dolgozik. Sok honlapkészítő cégnél alkalmazott az a konstrukció, hogy a havi "tárhelydíj" és a havi "karbantartási díj” eléri ennek a többszörösét is, cserébe az egyszeri, elkészítési díj némileg alacsonyabb. Kisebb számokat látsz (havi díjak) a weboldal készítés ajánlatban, de valójában jóval többe kerül az a verzió éves szinten. 

Vizsgáljuk meg éves szinten a költségeket, és kiderül, hogy valójában melyik konstrukció a drágább. Figyelem! Sokan itt is becsempészik a karbantartási "kamuköltséget", legyünk óvatosak!


fontos hogy a honlapkészítés árak csak valós díjakat tartalmazzanak A havi karbantartási díj kamu kategória, ne fizess olyan szolgáltatásért, amiről nem tudod pontosan, hogy mit takar!


Ennek csupán egy feltétele van: olyan weboldalt kell venni, amit szakember nélkül is szakszerűen tudsz tartalmilag frissíteni, akár egy Word dokumentumot. Ezt a honlapkészítés árakban nem mindig részletezik, ezért érdemes rákérdezni! A frissíthető weboldalhoz jár adminisztrációs felület, vagy másnéven tartalomkezelő (CMS) rendszer.

Erre érdemes odafigyelni, amikor a beérkezett árajánlatokban a honlapkészítés árakat hasonlítod össze.

____________________________

3.

A honlapkészítés árak harmadik eleme:

SSL tanúsítvány

0 - 15.000 Ft /év+ ÁFA

Biztosan találkoztál már olyan weboldallal, ahol a böngészőben felül azt olvashattuk: "nem biztonságos".
Nos, ez azt jelenti, hogy a számítógép böngészője és a weboldalt futtató szerver közötti kommunikáció "lehallgatható", azaz nem egy titkosított csatornán keresztül történik az információ (pl személyes adatok) továbbítása. A biztonságos csatornákon futó információk biztonságban vannak, ami lehet személyes adat (pl egy ajánlatkérésnél a telefonszám, név, email cím), vagy lehet az admin felület felhasználóneve és jelszava, ami ugye életveszélyes lehet illetéktelen kezekben.

Azok a weboldalak, amik rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal, biztonságosak, így az adatok védve vannak, a weboldal kevésbé törhető. Ahol az SSL tanúsítvány hiányzik, ott nem kerül ugyan költségbe a védelem (hiszen 0 Ft-ot fizetünk), viszont ez kockázatosabb mind a látogatónak, mind a honlap tulajdonosának. Ha már weboldal készítés, szerintem ez a dolog nem maradhat el. A biztonság az első, különösen az adatvédelem aranykorában. 

üzleti honlapkészítés árak ssl, a weboldal készítés második lépése a biztonság- https kapcsolat

fontos odafigyelni, hogy a honlapkészítés árak tartalmazzák az ssl tanúsítványt is Ha a weboldal "nem biztonságos", akkor az azon keresztül megadott személyes adatok (ajánlatkérés), vagy felhasználó név és jelszó (admin felület, regisztráció) lehallgatható, azaz a weboldal könnyebben feltörhető.


Létezik ingyen SSL is, azonban abban van egy kis kockázat, méghozzá az, hogy nem mindig sikerül automatikusan megújítani, és ha az valamiért nem sikerül, a weboldal hetekig nem érhető el, ezért az így kieső vásárlás/ajánlatkérés akár százezrekben is mérhető kárt jelenthet. Mi már jártunk így, megégettük már magunkat az ingyenes (következményeket nem vállaló, szupportot nem üzemeltető) SSL szolgáltatókkal, így ez mint minden, ami ingyenes - az vállalkozások számára felejtős.

Szerintem nem ezen kell spórolni, ez a minimális biztonság a mai világban szükséges. Van SSL tanúsítvány 8.000 Ft-ért is, 15.000 Ft-ért is és speciális esetben akár 70.000 Ft-ért is, de a kisebb bőven elegendő.

____________________________

4.

A honlapkészítés árak negyedik eleme:

a weboldal készítés egyszeri költsége

A weboldal készítés egyszeri költsége nagyon széles skálán mozog. Milyen tényezőkből tevődik össze egy weboldal ára? Kérj olyan árajánlatot, ahol a honlapkészítő tételesen felsorolja az ajánlat elemeit. Csak így dönthető el, mi mennyibe kerül, kizárólag így hasonlítható össze a sok különböző árajánlat. Tehát ajánlatokat üzleti honlapokra, szakszerűen lebontva, a honlapkészítés részleteit feltüntetve érdemes kérned!

Alap honlap: a grafika és a motor
piaci átlag: 200.000 Ft

Ez a grafika, vagy dizájn. Először is el kell készíteni a weboldal külső megjelenését. Ez tartalmazza a megjelenített képeket, a menüsor grafikáját, a gombokat, illetve, hogy milyen formába lesz öntve a tényleges tartalom. A weboldal készítés árának a felhasznált elemek jogtisztaságát magába kell foglalnia, amennyiben nem a saját fotóid lesznek felhasználva. Ez fontos, hiszen azok a képek, amik megtalálhatóak az interneten, nem biztos, hogy használhatóak, hiszen létezik szerzői jog. Lentebb a weboldal készítés további költségeinél kitérünk a tartalomra, azon belül a képekre is. 

A honlap motorja az, ami a lapokat (menüpontokat) kezeli. Az ehhez tartozó adminisztrációs felülettel saját gépedről, alap szövegszerkesztői tudással is képes leszel a weboldal tartalmát szerkeszteni. A honlap bármennyi aloldalból állhat, olyan árajánlatokkal nem is szabad foglalkozni, akik aloldalanként kérik a pénzt (pl: 5 aloldalas honlap, 10 aloldalas honlap, stb). Amennyiben a honlap nem rendelkezik motorral, akkor biztosan nem rendelkezik adminisztrációs felülettel sem, így nem szerkeszthető saját kezűleg. Láttunk már olyat, hogy az adminisztrációs felületre külön ár volt meghatározva a honlapkészítő részéről, ezért erre mindig kérdezz rá! Valahol azért lehet olcsóbb a weboldal készítés ára, mert nincs mögötte admin felület, hidd el hosszú távon az a honlap méreg drága lesz, ha minden módosítást programozónak kell csinálnia. 

honlapkészítés árak adminisztrációs felülettel Adminisztrációs felület hiányában a honlap tartalmi frissítéséhez mindenképpen szakember segítségére lesz szükséged. Kerüld az ilyen konstrukciót. 

Az viszont mindig súlyos összegekbe kerül (így a honlapkészítés árak az egekbe szökhetnek hosszú távon), és a frissítés általában napokba is beletelik! Ez is fontos tényező a weboldal készítés költségek, árak mérlegelése során! Soha ne fogadj el olyan konstrukciót, ahol aloldalanként (menüpontonként) kell fizetni, az ilyen ár vagy tétel nem korrekt és komolytalan! Annak a szabadsága a 21. században, hogy hány menüpont lesz a honlapon, legyen a Tiéd.

A modulok
0 Ft - tól milliókig

Ezek azon részei a honlapnak, amik funkciókat látnak el. Ezek árai változóak. Ilyen modulok lehetnek: hírlevél kezelő, hírmodul, biztonsági/regisztrációs felület, képgaléria, online jelentkezés, webáruház, blog stb. Itt az árak mellé a lehetséges funkciókat is írassuk be az árajánlatba, hiszen csak így összehasonlítható két honlapkészítés árajánlat! Tipikus példája a moduloknak a webáruház. Sok fajta webáruház van a piacon. 60 ezer Ft-tól 2 millióig.

Az, hogy mennyit adunk érte, attól függ, milyen funkciókra van szükségünk. Csak azokat a modulokat kérd, amikkel konkrét terveid vannak. Csak azért kérni egy blog modult, hogy legyen, de 1 évig nem lesz rá feltöltve semmilyen cikk, annak úgy nem sok értelme van. Szóval a weboldal készítés előtt gondold át mit is szeretnél, milyen marketing eszközöket akarsz használni. Mindig ehhez kell rendelni a weboldal funkcióit. De ezt a honlapkészítővel is átbeszélheted, és közös gondolkodással kialakulhat az ideális végeredmény. 

honlapkészítés árak modulokra lebontva későbbi bővítéshez A modulok utólag is beépíthetőek, így nem kell mindent egyszerre megvásárolni.

A honlapkészítés árak legtöbbször ezen múlnak, a funkciókon, modulokon! Ezért ennél a résznél igazán körültekintőnek kell lenni!

Honlapkészítés, weboldal készítés
Az új TALIZMÁN saját fejlesztésű rendszerünkben gyors betöltődésű, letisztult weboldalakat készítünk, amelyek 100% mértékben keresőoptimalizálható adminisztrációs felületről.

Árajánlat kérése

honlapkeszites arak - modulok


Íme a legnépszerűbb honlapmodulok listája:

 •  Hírlevél feliratkozás
 • Képgaléria
 • Referenciák
 • Blog (hírek, újdonságok)
 • Árajánlatkérés (űrlap)
 • Főoldali lapozó (slider)
 • Termék- vagy szolgáltatás katalógus
 • Nyelvi verziók (pl.: angol nyelvválasztás)

____________________________

5.

A honlapkészítés árak ötödik eleme:

Jótállás és garancia

piaci átlag: 6 hónap
nálunk: 60 hónap (5 év)

Ahogy a műszaki cikkeknél, a weboldalnál is fontos az, hogy mennyi jótállást vállal a honlapkészítő az általa készített weboldalra. Az informatika fejlődése, változása a legintenzívebb az ágataok közül, így egy informatikai termékre vállalt jótállás kritikus pont lehet. 

A weboldal el tud romolni?
- Igen. 

Hogyan tud elromolni egy weboldal? 
- A weboldal szervereken fut. A szerver szoftveres körynezetét rednszeresen frissíti a tárhelyes cég, azért, hogy mindig az aktuális legmagasabb védelmet biztosítsa. Ez a megváltotozz környezet kihatással lehet a weboldal működésére, azaz a honlapkészítőnek lehet, hogy updatelnie kell a weboldal motorját a megváltozott környezetre. Emiatt adnak csupán 6 hónapot általában a garanciára, hiszen ez ingyenes beavatkozást jelent. 

Mi miért tudunk 5 év garanciát adni?
- Azért mert a mi honlapjaink kizárólag a mi szervereinken futnak, így 5 évig ezeket az updateket INGYEN vállaljuk. Azaza csak akkor végzünk szerver updatet, ha a honlapokat előtte felupdateltük. Így a működésben nem léphet fel hiba. 

Mi lesz 5 év után?
- Rövid válasz. az, ami a többieknél 6 hónap után. 
- Hosszú válasz: nem látunk előre 5 évre az informatikában, azon belül a honlapkészítés területén, abban az esetben, ha nem lesz oylan korszakváltó mérföldkő, mint a reszponzív weboldalak megjelenése 2014 környékén, akkor a weboldal működése zavartalanul megy tovább. Azonban, ha lesz valami korszakváltó trendfordulat, akkor úgyis mindenki arra vált át, így 5 év után amúgy is érdemes lesz elgondolkodni a megújuláson. Ebben akkor szintén partnerek elszünk. Számíthat ránk 5 év után is. 

____________________________

6.

A honlapkészítés árak hatodik eleme:

GDPR adatvédelmi tájékoztató

40.000 Ft - tól
(nálunk: 25.000 Ft)

2018. május 25. óta Európában az adatvédelem szintet lépett, és bevezették a GDPR rendeletet. Fontos a személyes adatok védelme, de ez egy kicsit túlszabályzott rendelet lett, aminek érdemes megfelelni. Ennek a weboldal készítés költség kalkulációnál kötelező elemnek kell lennie. Maradjunk annyiban, hogy amennyiben a hatóság lesújt, az egy erősebb vállalkozást is tönkre tehet, mert nem 20-30 ezer forintos bírságokról beszélünk. Európai árlista van, ami azt jelenti, hogy a német vállalkozás ugyanolyan büntetést fizet, mint a magyar.

Én azt javaslom, ne a büntetést kockáztasd, hanem az adatvédelmi tájékoztató elkészítését tekintsd a honlapkészítés árak egyik alapvető elemének. Számolj így!

GDPR adatvédelmi tájékoztatót készítetthetünk:

 • adatvédelmi szakértővel (40.000 Ft körül mozog)
 • ügyvéddel (90.000 Ft körül mozog)

Harmadik megoldás a saját készítés, amit azért nem ajánlok, mert az vagy abban fog kimerülni, hogy leszedjük valaki másét, ami egyszerű lopás, vagy abban, hogy olyan adatvédelmi tájékoztató készül, ami a hatóságok számára felkérés keringőre.

Mi is készítünk adatvédelmi tájékoztatót, olyan honlapokra is, amit nem mi készítettünk. Ha ez érdekel, kérj erre (is) árajánlatot tőlünk. 

GDPR adatvédelmi tájékoztató weboldalakra, webshopokra
Nekünk van jó megoldásunk erre vonatkozóan, kifejezetten weboldalak vagy webáruházak számára elkészítjük az adatvédelmi tájékoztatót, a piaci átlag feléért.

Árajánlat kérése

____________________________

7.

A honlapkészítés árak hetedik eleme:

A honlap szöveges tartalma

0 Ft - 10 Ft/karakter

Nagyon sokan nem is gondolnak arra, amikor honlapkészítést tervezgetnek, hogy a honlapra szöveges és képes tartalmakat is biztosítani kell. Az első gondolat az, hogyan épüljön fel a honlap, milyen legyen a kinézete, a színek, az elrendezés. Amikor ez készen van, akkor szembesülnek az egyébként nyilvánvaló ténnyel, hogy okés, de most már kellene rá tartalom is. Ez vagy érinti a weboldal készítés költségeit, vagy nem. Ha te írod a tartalmat, és a saját fotóidat használod, akkor költség helyett az idődet fogod rászánni. Az igazi kérdés az, hogy az időd mennyibe kerül? 

igényes honlap szöveges tartalom honlapkészítés Gyakran azt a hibát követik el a vállalkozók, hogy a honlap tartalmát összecsapják, letudják néhány mondatban, vagy lemásolják a konkurencia szövegét. A kérdés ilyenkor az: miért vágott bele a honlapkészítésbe, ha pont a lényeget akarja megúszni, a pontos részletes tájékoztatást?

A honlap szöveges tartalma egy rendkívül fontos eleme a honlapnak, így erre vagy időt, vagy pénzt, de mindenképpen áldoznod kell a honlapkészítés során. Ami biztosan rossz megoldás: lopni a konkurencia tartalmát. Ne másolj, ne lopj, mert az etikátlan, sőt, bűncselekmény is. De ha ettől az etikai oldaltól eltekintünk, gondoljunk egy kicsit bele: mégis mivel adsz mást, mint a konkurenseid, ha pontosan azt és úgy kommunikálod, ahogyan és amit ők írnak a weboldalukon. Ha nincs időd, akkor irasd meg a szöveget, amit lektorálni, szakmailag javítani lényegesen kevesebb időbe telik, mint nulláról megírni. Igaz, ez növeli a weboldal készítés költségét, de  a végeredmény évekig hatékonyan szolgál majd téged. 

Ha valaki ért valamihez, ha vannak gondolatai, vannak mondanivalója a tevékenységével, vállalkozásával vagy termékeivel kapcsolatban, akkor azt írja le. Az sem baj, ha úgy érzi, ő nem tud honlapszöveget megfelelő minőségben írni, nincs meg hozzá a képessége, ebben az esetben szövegírókhoz kell fordulni.

A honlapszövegírás olyan szolgáltatás a honlapkészítés mellett, amit ma már elérhető áron igénybe lehet venni, és ne feledjük el, a honlap nem csak színekből és gombokból áll, hanem a szöveges és képi tartalomból is. Sőt ez a lényeg, a többi csak a csomagolás. Bőséges, tájékoztató, eligazodni segítő tartalmakat állíts elő, hogy a lehető legtöbb információval lásd el a látogatót a fogyasztói döntésének meghozatalát segítve.

A honlapkészítés árát hogyan befolyásolja a szövegírás? Ez a honlap tartalmi igényeitől függ. 

Sokan azzal próbálják megmagyarázni azt, miért nem szánnak időt vagy energiát a szövegalkotásra, azzal, hogy "ma már senki nem olvas". Ha ez igaz lenne, te sem olvasnád ezeket a sorokat. A szöveg fontos, és a sikered kulcsa lehet, így a weboldal készítés során ezt a tényezőt ne hagyd figyelmen kívül. 

kiemelt szempontok az üzleti weboldal készítés során üzleti honlapkészítés Kizárólag karakterdíjban érdemes megállapodni a szövegíróval, méghozzá elfogadott szöveg karakterdíjában, vagyis ha 2-3 alkalommal bizonyos részeket újra kell írni, mert nem megfelelő az irány vagy a stílus, akkor azok ne növeljék a honlapkészítés költségeket, csak az a tartalom, ami végül valóban felkerül a honlapra.

____________________________

8.

A honlapkészítés árak nyolcadik eleme:

Képek, fotók a honlapon

profi fotózás: már 35.000 Ft - tól

A honlapokon nem csak szöveges tartalmakat lehet találni, hanem képi tartalmakat is. Bármilyen vállalkozásod is van, a képi illusztrációk hozzátartoznak a kommunikációhoz, így érdemes a honlapkészítés során is hangsúlyt fektetni az életszerű, válalkozást bemutató képek használatára. Képi tartalmunk sokféle lehet. Most végigvesszük, hogy mik a leggyakrabban előforduló források a képek beszerzését illetően.

Stock fotók:

 • előnye: olcsó és legális
 • hátránya: nem igazán hiteles, klisés

Léteznek olyan weboldalak, ahol néhány dollárért vásárolhatsz fotókat, legális forrásból, szabadon felhasználva. Ezeken a weboldalakon szabad szavas kereséssel találhatod meg a leginkább témába illő fotókat. A világ minden tájáról töltenek fel képeket a fotósok, hogy azokat kis összegért bárki legálisan használhassa. Így a honlapkészítés során is egyszerű és gyors megoldást kínálhat. Ezt hívjuk Stock fotóknak. Vagyis olyan képek, amik  nem neked / rólad készülnek, de ha passzol a vállalkozásod tevékenységéhez, akkor használhatod pár száz forintért. Ez elenyésző mértékben növeli a weboldal készítés költségeit, amennyiben csak néhány illusztrációs fényképet vásárolsz. 

Az előnyei ezért a kedvező ár, és a legális használat. Hátránya viszont az, hogy bárki más is használhatja ugyanazt a fotót, ha ő is megveszi, illetve azért minden stock fotón látszik, hogy nem igazán a mi vállalkozásunkról szól, nem a mikrokörnyezetünkben készült. Gondolok itt olyan kézfogásos fotóra, aminek a hátterében felhőkarcolók állnak, vagy olyan építkezésen készült képre esik a választás, ahol amerikai kivitelezőkre jellemző sárga fejvédőfelszerelés látható a mexikói származású munkásokon, valljuk be a magyar honlaplátogatónak nem a mikrokörnyezetre jellemző kép alakul ki, ami a bizalmi kötődést gátolja. Ezért soroltam a honlapon szereplő képeket ide, a weboldal készítés költségei közé. 

Saját fotók, mobiltelefonnal készítve:

 • előnye: magas bizalmi szint, hiteles fotók miatt és emellett nem kerül pénzbe
 • hátránya: a minőség vagy a kompozíció nem mindig megfelelő, esetleg amatőr jelleget ölt

A saját fotók mindig sokkal jobban működnek a weboldalon, mint a stock fotók. Még akkor is, ha csak mobiltelefonnal készült képekről van szó. Egy kertépítés referencia, egy gyárépület külső vagy belső képe, egy jármű fotózása, vagy építkezési fázisok illetve referenciák megoldhatóak ezzel a módszerrel. Tökéletesen tudnak működni bizonyos esetekben a mobiltelefonos fényképek a weboldalakon, így a honlapkészítés során is eredményesen használhatók. A weboldal készítés költségeit pedig NEM emelik. Ez így nagyon szuper, ha van rá időd és energiád. Hát igen, megint itt tartunk, vagy megcsinálod vagy fizetsz és más megcsinálja helyetted. 

Azonban ezt a módszert nem érdemes használni webshopok esetén termékfotózáshoz vagy éttermek esetén étel fotózáshoz. Ezeknél a céloknál már különleges megvilágításra, zajtalan, tökéletes fotókra van szükség.

Saját fotók profi fotós segítségével:

 • előnye: hiteles képek, magas bizalmi szint, a termék vagy szolgáltatás önmagát adja el
 • hátránya: nincs ingyen

A saját profi fotók a tökéletes és igényes megoldás. Miért? Mert a fotós olyan dolgokra is figyel, amire te nem biztos, hogy a fotózáskor figyelni tudsz. A fotós az egész kompozíciót figyeli, azaz a háttérben éktelenkedő kukát vagy üres üvegeket el fogja pakolni, a terméket, épületet, járművet, a legjobb szögből, a legjobb távolságban és a legjobb megvilágításban fogja lefotózni. Így a honlapon sokkal jobban fognak ezek a fotók működni. Ezt ő alapjáraton látja, te pedig majd akkor fogod észrevenni, ha már az elkészült fényképeket nézegeted este a  laptopodon, és bosszankodsz, hogy másnap kezdhetsz mindent előről. A fotós által készített képek nem lesznek zajosak viszont tű élesek lesznek. Vibrálni fognak a színek, és a megfelelő objektív választásával a téma a legimpozánsabb módon jelenik majd meg a fotón.

Épületeket vagy szállodaszobákat extraszéles látószögű objektívvel fotózva nagyobbnak, impozánsabbnak tudjuk ábrázolni olyan módon, hogy nem hazudunk. A termékeket a megfelelő világítást technika használatával tökéletes részletességgel tudjuk megmutatni a látogatóknak. Le a kalappal azok előtt a leendő honlaptulajdonosok előtt, akik a weboldal készítést egy fotózással is összekötik, hiszen a profi fotók növelik az összkép erejét, és profizmust sugároznak. 

Nem érdemes ezen spórolni, egy imázsfotózást vagy termékfotózást be kell iktatni a honlapkészítési árakba.

A honlap tartalmának feltöltése, azaz elhelyezés a honlapon

Itt egy újabb tényező, ami bizony befolyásolhatja a weboldal készítés árát. Tisztázni kell, hogy az ár tartalmazza-e a tartalmak feltöltését a honlapra, esetleg igény esetén vállal-e ilyet a honlapkészítő cég? Ha van a honlaphoz adminisztrációs felület, akkor az az általad megírt szöveget te is fel tudod tölteni a honlapra, azonban ha mégis szakemberre bíznád az első tartalmak feltöltését, feltölti-e a honlapra a honlapkészítő, és ha igen, milyen díjazás fejében?

Ezekre nem szoktak minden esetben kitérni az ajánlatban, éppen ezért kell tisztázni, mi van az árban és mi nincs benne! Kapsz-e oktatást az adminisztrációs felület használatáról, vagy csak egy használati utasítás pdf fájlt nyomnak az arcodba? Jelentősen befolyásolhatják utólag a honlapkészítés árakat az ilyen jellegű kérések!

Tehát tisztázd le a kiszemelt honlapkészítővel, hogy a tartalom feltöltésével kapcsolatban mi az álláspontjuk, illetve mik a lehetőségek?!

honlapkészítés ár tartalom feltöltéssel átgondolt üzleti weboldal készítés Jól bevált módszer, ha a honlap tartalmát - külön díjért - induláskor feltölteted a honlapkészítővel, amit a későbbiekben neked már csak módosítani és kiegészíteni kell aktuális, új információkkal. Ezerszer könnyebb számodra ez az út, mint ha mindent nulláról kellene létrehoznod. 

Így nem terhel a honlap tartalmának feltöltése, mint időrabló feladat, hanem azt szakember, ízlésesen, profi módon feltölti, töredék idő alatt, mint amibe neked kerülne.

Amennyiben van a honlapnak adminisztrációs felülete (ez ma már alap kell legyen) akkor Te is fel tudod tölteni a honlapra szánt tartalmat, szövegeket és képeket, kérdés az, hogy ennek oktatása benne van-e a honlapkészítés árban, illetve érdemes arra is kitérni, hogy az adminisztrációs felület magyar vagy angol nyelvű-e?  Nem mindenki boldogul jól az angol nyelvvel, főleg egy olyan területen, ami még magyarul is ismeretlen számára. 

Az más kérdés, hogy ha nincs a tartalomfeltöltésre időd, akkor megbízhatod vele a honlapkészítőt is, de ez legyen a te választásod, és semmiképp ne legyen kényszer. 

_______________ _____________

9.

A honlapkészítés árak kilencedik eleme:

A keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás csak közvetetten tartozik a weboldal készítéshez. A SEO 3 területből tevődik össze:

 • a honlap technikai adatinak rendbe tétele
 • a honlap megfelelő mennyiségű és minőségű szöveges tartalmának biztosítása
 • jó minőségű rámutató linkek szerzése (a minőség a lényeg, nem a mennyiség)

Ezek nem választhatóak el egymástól, és minden honlap esetében más mértékű munkát igényelnek, így ez a költség a honlapkészítés árak esetében nem számolható ki előre pontosan. Mégis azért soroltam ide, mert ha weboldal készítés, akkor keresőoptimalizálás (SEO) - ez ma már alap kell legyen. Így bár nem közvetlenül a honlapkészítés árak része a SEO, de számolnod kell vele, előbb-utóbb, ha szeretnél a honlapodból profitálni. 

Illetve ha már tartalmat írsz a weblapodra, akkor eleve olyan tartalmat írj, ami a keresők szemével is kiemelkedő, így nem kell kétszer a szövegezéssel foglalkozni, ez pedig már érinti a weboldal készítés hatékonyságát, leginkább időben és pénzben. 

Mit tehet mégis az egyszerű magyar vállalkozó a honlapkészítés fázisában, ha szeretné előre látni a sikerhez vezető utat a keresőoptimalizálásban? Minden weboldal helyezése a Google keresőben a saját konkurenseitől függ, azaz attól, hogy a többiek milyen erős felületekkel jelennek meg a szóban forgó kulcsszavakra vonatkozóan. Ezt fel lehet térképezni pontosan, már a honlapkészítés alatt.

Ezt hívjuk mi SEO konkurencia vizsgálatnak.
Röviden ez arról szól, hogy megvizsgáljuk azt a 3 szempontot a legerősebb konkurensek oldalán, ami a keresőoptimalizálást leginkább befolyásolja.

Vagyis:

 • a konkurens honlapok technikai adatai terén a hiányosságokat és erősségeket
 • a konkurens honlapok szöveges tartalmait (vizsgálva azt is, hogy mennyi az egyedi saját és mennyi a máshol is megtalálható tartalom)
 • pontosan megmondjuk honnan mutatnak rá jó minőségű linkek, vagyis átvilágítjuk a linképítési struktúrájukat

Mindezt egy érthető nyelvezettel megírt jelentésben részletezzük ki, ami végülis egy e-book a konkurenciáid mögött álló keresőoptimalizálási stratégiáról. Onnan kezdve már csak rajtad múlik, hogy ha elkészül a weboldal, mennyi látogatót szeretnél a jelenlegi konkurensektől elhódítani.

Ez a te döntésed lesz, nem az övéké. :) 

_______________ _____________

A weboldal készítés lépései

azaz, milyen lépésekből épül a folyamat a kulcsrakész weboldalhoz

üzleti Honlapkészítes debrecen menete HonlapBirodalom 1. lépés - weboldal készítés fázisai

Aláírt szerződés és az előleg elutalását követően a projektet ütemezzük a feladataink között. Ezt követően rövid időn belül egy Kreatív meetinget tartunk, ahol átbeszéljük a menüpontokat, a színeket, a főoldali blokkokat, ami nélkül nem indulhat meg a weboldal készítés. Előfordulhat, hogy néhány dologra szükségünk lesz tőled, pl: pár saját fotó, logó (ha van), ezek beérkezése után tudunk tovább lépni a honlapkészítés látványtervezési fázisába.

üzleti honlapkészítés ár tervezési fázis 2. lépés - weboldal készítés fázisai

Elindul a weboldal készítés. Elkészítjük a főoldal látványtervét, amit véleményezned kell. Itt őszintén leírhatod a benyomásaidat, de akár telefonon is meg tudjuk beszélni. Ezeknek megfelelően elvégezzük a módosításokat, majd újra elküldjük neked a tervet. Még egy környi változtatásra van lehetőséged, vagyis a bemutatott látványtervet 2 alkalommal módosítjuk. Az esetek 99%-ban ekkor már elfogadásra is kerül, és megkezdődhet a honlapkészítés programozási fázisa.

egyedi honlapkészítés debrecen menete programozás és fejlesztés 3. lépés - weboldal készítés fázisai

Az elfogadott látványterv a következő fázisba lépteti a weboldal készítés projektet, amikor is már programozni fogunk, azaz a honlapkészítés háttérmunkája következik. Programozás után leteszteljük a weblapot, majd - amennyiben megrendelted ezt a szolgáltatást is - feltöltjük a szöveges és képi tartalmakat a honlap aloldalaira. Így eljutunk a weboldal készítés végéhez. Ezt követően történik a weboldal átadása, azaz a kezelőfelület betanítása. Megtanítjuk neked, hogyan tudod szerkeszteni a tartalmakat, hogyan tudod frissíteni az információkat, új szolgáltatásokat, termékeket, vagy képeket feltenni az oldalra.

Kérj tőlünk ajánlatot weblapkészítésre,
állunk a rendelkezésedre!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed az árakkal kapcsolatos információinkkal, vagy ha szimpatikus számodra a weboldal készítés munkamódszerünk, akkor bátran kérj ajánlatot tőlünk honlapkészítés szolgáltatásunkra. Mi mindent elintézünk neked, egyetlen kézbe teheted a honlapkészítést, a tartalomkészítést, az üzemeltetést (tárhely, domain) és a marketinget. Ez nem csak kényelmes- , de költséghatékony megoldás is egyben.

Googlebarát, biztonságos tárhely
és email szolgáltatás

A domain név a honlap virtuális "GPS koordinátája", a tárhely pedig a széf, ahol a honlap található! Ez utóbbi biztonsága attól is függ, hogy kik használják ugyanazt a széfet.

Egy házaspár lakásába éjszaka egy betörő mászik be. Mikor felfedezik, odaugrik a feleséghez és egy kést nyom a torkához, majd felkiált:
- Hogy hívnak? Szeretem tudni az áldozataim nevét!
- Elizabeth - mondja az asszony remegő hangon.
- Ó, az anyámat is Elizabethnek hívják! - mondja a rabló. - Nem tudok megölni valakit, aki rá emlékeztet!

Majd odaugrik a férjhez:
- Na, és téged hogy hívnak?

A férj remegő hangon szól:
- Az én nevem Philip, de a barátaim csak Elizabethnek szólítanak...

Tanulság:
Inkább előzzük meg, hogy betörjenek (a mi esetünkben azt, hogy feltörik a honlapot, vagy a tárhelyet), mert akkor már minden a behatoló jóindulatától függ, és az ilyen kiszolgáltatott helyzet bizony elkerülhető üzleti kockázatot jelent.

A fenti vicc arra szeretne rávilágítani, hogy betörés esetén már minden csak a betörő (hacker) jóindulatán múlik. Pontosan mit töröl le, mit ír át, mit másol le az Ön "széfjében", az már csak egyedül a behatolón múlik. Valóban egy ilyen ember jóindulatától teszi függővé az üzleti honlapját, megrendelései adatait, ügyféllistáját, webáruházát? Ezért nem mindegy, hol bérel tárhelyet.


Biztonságos tárhely

Sokan, amikor tárhelyszolgáltatás után nézelődnek, elsősorban az árakat figyelik, feltételezve, hogy a szolgáltatás mindenhol egyforma. Milyen jó is lenne, ha ez így lenne, de sajnos nem így van.

Honnan ismerheti fel a "nem megfelelő" tárhelyszolgáltatót?
A válasz: sajnos nem igen lehet őket egyszerű, laikus szemmel felismerni. Mégis mit lehet ebben az esetben tenni?

A válasz egyszerűbb, mint hinné. Amennyiben a honlapkészítő partnere biztosít tárhelyszolgáltatást is, akkor valószínűleg olyan tárhelyet nyújt, ami 100% kompatibilis a készülő honlaphoz, így ezek az értékek rendben lesznek!

A másik fontos szempont, ha egy kézben van a honlap és a tárhely, a két szolgáltató nem fog egymásra mutogatni! Sok bosszúságtól megóvja magát, és a másik két szolgáltatót egyaránt. Jó dolog az, ha a felelősségi viszonyok tiszták és egyértelműek!

biztonsagos honlap tarhely

Elmesélek egy megtörtént esetet, sztorizás:

"Készítettünk egy weboldalt, amit nem a mi tárhelyünkre helyezett el az ügyfél, hanem talált egy rekord nagyon-nagyon olcsó magyar tárhelyszolgáltatót. Bérelt egy olyan tárhelyet, amihez ingyen járt levelezés, 25 fiókot hozhatott létre, amit ugyanott kezeltek, ahol a honlap tárhelyet. Hab a tortán, hogy felár nélkül tudott egy másik honlapot is ugyanarra a honlap tárhelyre telepíteni, fel is tettek egy wordpress alapú honlapot is a tárhelyre a miénk mellé. Így valóban extra-szuper olcsón kijött az éves költsége (kijött a mi díjunk negyedéből).

Olyan két évvel később egy e-mail váltást követően gondoltam ránézek a már működő honlapjára, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a weboldal helyett fehér lap jön be, néhány fekete (karakterhibás) négyzetekkel. Azonnal jeleztem neki, hogy a honlapja jelenleg nem elérhető, azt nem tudom első ránézésre megmondani, hogy törték, vagy a tárhely egyik frissítése ütötte-e ki a honlapot. Nem tudjuk mióta lehet ebben az állapotban a honlap, de gyanús volt, hogy nem 1-2 napja.

Javasoltam írjon a tárhelyszolgáltatónak, hogy a weboldal nem jön be, és egy biztonsági mentésből próbálják meg visszaállítani. Megérkezett a válasz a tárhely szolgáltatótól. Idézem a levelet:
“Ellenőrzésünk szerint a domain és a tárhely is aktív, a probléma nem szerver oldalon található. Legyen kedves átvizsgálni az tárhely tartalmát, vagy egyeztessen az oldal fejlesztőjével ezzel kapcsolatban. “

Elmondom mit is jelent pontosan ez a válasz: r ánéztek a tárhelyet biztosító szerverre, hogy fut-e? Igen, fut. M egnézték a domain meg lett-e hosszabbítva? Igen, meg lett. Minden oké, ez nem a mi problémánk, szóval “csináld magad!”, és kezdd el a honlapkészítőt masszírozni. Valahol jogos, ennyi pénzért nem vállalnak 1 percnél több élőmunkát egy probléma során.

Átéreztük az ügyfél problémáját és mivel segíteni szerettünk volna neki, megnéztük mi történt. A tárhelyen az újabb wordpress oldalt törték fel, viszonylag könnyen, mert a szerver nem volt felvértezve erősebb védelmi mechanizmusokkal. Szóval ott hatoltak be, majd onnan akadály nélkül el tudta érni a hacker az általunk készített weboldalt is. Jah, és ezen felül a teljes levelezést. Néhány nappal később már az ügyfél a saját domainjéről küldött zsaroló vírusos leveleket kapott, amire szerencsére nem kattintott rá.

Ugye érzed, hogy ez mekkora kockázat? "

Mi a fenti helyzetből a tanulság?

 • Olcsó tárhely = zéró szupport!
  Az olcsó szolgáltatással nem jár tisztességes szupport, csak egy sablon lerázós levél, és a “csináld magad” megoldás.

 • 1 tárhely - 1 honlap!
  Ugyanis ahogy behatolnak a honlap tárhelyre, ott MINDENT elérnek, levelezést, másik honlapot stb.

 • A honlap és a levelezés két külön szerveren!
  SOHA ne ugyanazon a szerveren tartsuk a leveleinket, ahol a honlapot, persze ez az olcsó tárhelyeknél nem lehetséges, hiszen épp emiatt olcsó!

nálunk egyetlen kézben van a honlapkészítés és a honlap tárhely Amit mi ajánlunk:
a honlapkészítés és a honlap tárhely egyetlen kézben - azaz a felelősségi viszonyok legyenek egyértelműek.

FONTOS!
Mi kizárólag általunk készített honlapokat helyezünk el a tárhelyünkön, ezáltal is növelve a biztonságot!

tárhelyszolgáltatás

Ábra: Miért érdemes a honlapot és a honlap tárhelyet egy kézben tartani?

Google-barát tárhely

Gyors, magas technikai hatásfokkal bíró honlap tárhely - Google PageSpeed
A Google közzétett egy eszközt, amivel mérhető egy honlap sebessége. A honlap sebessége nagymértékben függ a honlap tárhely beállításoktól. Amikor azt mondom, hogy “a honlap sebessége”, az nem igazán fedi a valóságot, csupán az egyszerűbb érthetőség miatt fogalmazunk így. Miről is van szó?

A Google nem a tényleges sebességet méri, hanem azt, hogy a tárhelyszolgáltató és a honlapkészítő minden technikai megoldást latba vetett-e annak érdekében, hogy az oldal a lehető leggyorsabb lehessen. Ez egy százalékos érték. A 100% jelenti azt, hogy igen, a tárhely és a honlap együttesen megtett mindent a gyors oldalbetöltés érdekében. 80% felett már jónak mondható egy weboldal.

Google PageSpeed
Ön is lemérheti bármelyik honlap PageSpeed értékét ezen a linken:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

A Google PageSpeed eszköz nem csak a vizsgálat eredményét mutatja meg százalékos formában, de leírja azt is, hogy mit kellene tenni a jobb eredmény érdekében.

Mi a különbség a Google barát tárhely és a többi tárhely között?

 • A tárhelyen olyan beállításokat kell elvégeznie a szolgáltatónak, mely során a tárhely tömörítve küldi az adatokat a böngészőnek. Ezt se Ön, se a honlapkészítő nem tudja beállítani! Mivel enélkül is működni fog a weboldal, így ezt sok helyen felületességből nem állítják be. (Kérésre sem.)
 • Még 2-3 “mod” azaz részegység engedélyezése, telepítése szükséges a tárhelyen, amit szintén nem mindig tesznek meg, szintén a fentiek miatt.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Bejelentett támadó webhely
Találkozott-e már ezzel a képpel, internetezése során? Ez nem mindig a weboldal készítés programozásából fakad. Egyre több alkalommal futhatunk bele ebbe a kellemetlen látványba. Mit is jelent pontosan az, hogy bejelentett támadó webhely? Az történt, hogy jó eséllyel a honlapot, vagy a tárhelyet feltörték, és vírust (általában kéretlen tartalmat generáló és terjesztő vírust) helyeztek el benne, vagy valami szokatlan jelenséget észlelt a böngésző a honlapon. Ez lehet a tárhely törése, de lehet a honlapkészítés hibja is. 

bejelentett támadó webhely riasztás

feltört vagy nem biztonságos weboldal

A látogató óvatosságból azonnal elhagyja az oldalt, így a honlap tulajdonosa elveszített egy érdeklődőt. Látható, hogy mind anyagi, mind presztízsveszteség egyaránt érheti azokat, akik nem megfelelő tárhelyre telepítik a honlapjukat, vagy nem megfeleő weboldal készítő céget választ.

Hogyan befolyásolhatja ez a Google találati listán elért pozíciót? Jelentősen! A Google számtalan szempontot mérlegel a rangsorolásnál, és nem kell különösebben belegondolni abba, hogy egy vírusos weboldalt nem igazán ajánl majd a látogatóknak! Mind a weboldal készítés, mind a tárhely választás körültekintő kell legyen. Én személyesen nem ajánlom a nyílt forráskódú weboldalakat, ott ez a jelenség gyakoribb. 

Ebből fakadóan azt javasoljuk, hogy a honlapkészítés és a tárhelyszolgáltatás legyen egy kézben, annak érdekében, hogy a felelősségi viszonyok egyértelműek legyenek!

Megbízható, biztonságos e-mail szolgáltatás

biztonsagos email rendszer

Mi a POP3 és mi az SMTP?
A POP3 a levelek megérkezéséért, az SMTP pedig a levelek küldéséért felel. Ha csak POP3 szolgáltatást vesz igénybe, akkor a kimenő levelezéshez az internet szolgáltatójának SMTP beállításait kell használnia.

Weboldal és levelezés - egy szerveren?
Öngyilkosság! ha az egyiket törik, akkor a másik adataihoz is könnyű szerrel hozzáférnek. A weboldal készítés során eleve úgy válasszunk szolgáltatót, hogy a weboldal és a levelezés ne ugyanazon a szerveren fusson. Ez több munka a weboldal készítőnek, a domain regisztrátornak, és több pénzt nem is tud érte elkérni, mégis a hosszú távú biztonságos működés alapja. 

Webmail vagy levelező kliens?
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A webmail - azaz a böngészőből történő közvetlen levelezés - bárhonnan elérhető, a kliensprogram - pl. Thunderbird, Outlook - azonban konkrét eszközhöz van kötve (számítógép, laptop, mobil eszköz). Az, hogy melyik a jobb, attól függ, hogy ki mit szokott meg, kinek milyen igényei vannak.

Saját SMTP vagy az internetszolgáltatóé?
Amennyiben Ön az internetszolgáltatójának SMTP-jét (kimenő levelezését) választja, akkor az adatokat megtalálja az internetes szerződésben, a levelezési adatoknál. Ebben az esetben zavartalanul tud levelezni az adott internetszolgáltató hálózatából. De ha másik hálózatból szeretne levelezni, gondban lesz. Ha például egy laptopon kliensprogramot használ, és elutazik, ahol a helyi wi-fin keresztül levelezne, de ott már más SMTP adatok érvényesek, akkor levelet nem tudna küldeni. Ezért érdemes saját SMTP szolgáltatást igénybe venni.

Átirányítás
Létező alternatíva az átirányítás is. Ha Ön jelenleg használ valamilyen webmailt (pl. gmail.com), és továbbra is ezt részesíti előnyben, minden további nélkül megoldható, hogy a céges e-mailt egyszerűen átirányítjuk erre az emailre. Sokan azért döntenek így, mert azt szeretik használni, amit már ismernek és ez a megoldás nem is kerül költségbe. Hátránya azonban, hogy a fenti példa alapján a gmail.com végződésű email címről fog levelet küldeni, nem az átirányított céges email cím lesz a feladó.

Google ajánlata kisvállalkozásoknak
A Google a gmail-szolgáltatást nem csak ingyenes verzióban tette elérhetővé. Lehetőség van arra, hogy az Ön vállalkozása levelezést béreljen a keresőóriástól. A Google Apps nevű szolgáltatásban létrehozhatja valamennyi céges e-mail címét virtuális irodájában. Nagy előnye még, hogy céges naptár, céges dokumentumtár, és még néhány hasznos alkalmazás is elérhetővé válik a munkafelületen. Egy ilyen e-mail fiók havidíja a Google for Works kínálatában csupán 4-5 EURO.

Ajánlatkérés
HONLAPKÉSZÍTÉS & MARKETING

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész
Kapcsolati adatok:
Céges adatok:
Miben segíthetünk?
 
Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása