Honlapkészítés árak, költségek

Ön elé tárjuk a honlapkészítés költségeit, ne hagyja, hogy átverjék! Mire figyeljünk a honlapkészítés árajánlatok összehasonlítása során?

Két férfi beszélget, az egyik azt mondja:
- Te képzeld el, találkoztam tegnap egy aranyos teremtéssel, nagyon jól elbeszélgettünk, kávéztunk, majd egyszer csak azt mondja, ha van kedvem, menjek fel hozzá csütörtökön este, nem lesz otthon senki.
- Az igen, és mi történt?
- Vettem egy csokor virágot, és egy doboz bonbont, felmentem hozzá csütörtökön este, becsöngettem, és tényleg nem volt otthon senki.


Fontos, hogy figyeljünk az ajánlat részleteire! AmiAmi nincs benne egy weblapkészítés árajánlatban, arra kérdezzen rá, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Ami Önnek természetes, a honlapkészítéssel megbízott vállalkozónak nem biztos, hogy az!

A honlapkészítés árak összetevői:

  • Domain név
  • Tárhely
  • A honlapkészítés egyszeri költségei (fontos, hogy részletezett árajánlatot kérjen)
  • Keresőoptimalizálás (lentebb részletezzük a buktatókat)

A nem létező, azaz kamu kategória: honlap karbantartási díj

Ennek nem érdemes bedőlni. Kérjen olyan weboldalt, ami CMS rendszerre épül, azaz saját adminisztrációs felülettel rendelkezik. Ennek segítségével Ön tudja a saját honlapját frissíteni, a tartalmat aktualizálni, új terméket, ármódosítást, hírt, akciót felvinni, akkor minek fizetne megfoghatatlan "karbantartási költséget"? Ha Önnek erre nincs ideje, akkor heti 2-3 órában ezt egy egyetemista is el tudja látni, és így a karbantartás árát megúszhatja.

A honlapkészítés árak első eleme: a domain név

Hogyan válasszunk domain nevet?
Érdemes a weboldal készítés elején elkezdeni lefoglalni a domain nevet. A honlapkészítés árakhoz képest ez minimális összeg. Olyan domain nevet válasszon, ami beszédes, az Ön tevékenységéről szól. Javasolni szoktuk a kötőjeles verziók lefoglalását is üzleti érdekvédelem miatt. A legjobbautoszerviz.hu és a legjobb-autoszerviz.hu két különböző domain név. Ne hagyja, hogy hasonló domain névhez jusson konkurenciája! A .hu végződésű honlapok esetében a reális ár nettó 2.000-3.000 Ft/év között mozog. Ezt évente kell fizetni, ezért ez inkább állandó költségként jelentkezik, így érdemes a honlapkészítés áraktól külön kezelni.

Első számú szabály a domainregisztráció előtt:
A domain nevet a saját nevére, (ez lehet magánszemély vagy cég) ne pedig a honlapkészítő cég nevére regisztrálja be! Sok visszaélés történt már ebből. Ugyanis az rendelkezik a domain névvel, akinek a nevén van, nem pedig az, aki használja! A lakását sem íratja rá az ingatlanközvetítő cég nevére, a honlapjának címét se tegye! Sok csúnya dologtól kímélheti meg magát, ha erre odafigyel!

Beszédes domain név

A honlapkészítés árak második eleme: a honlap tárhely

A weblapkészítés árak másik eleme a tárhelydíj. A honlap tárhelydíja több tényezőtől is függhet. Évekkel ezelőtt "adatbázismentes" 2-3 összelinkelt menüpontból álló honlapok készültek, amik ingyenes vagy filléres tárhelyeken is elfutottak. Ma már azonban a honlapok gyakori “alapfelszereltsége” az üzenetküldés, hírlevél, webáruház, képgaléria. Ezekkel számolva a reális tárhelydíj éves szinten nettó 13.000 - 20.000 Ft. Ha ezt havi szintre bontjuk le, az kb. 1.400 Ft/hó összeget jelent.

Ha Ön ennél többet fizet, számoljon utána, hogy valójában mennyibe is kerül Önnek a honlapja, a kivitelező milyen honlapkészítés- és tárhely árakkal dolgozik. Sok honlapkészítő cégnél alkalmazott az a konstrukció, hogy a havi "tárhelydíj" és a "karbantartási díj” eléri ennek a többszörösét is, cserébe az egyszeri, elkészítési díj némileg alacsonyabb. Vizsgáljuk meg éves szinten a költségeket, és kiderül, hogy valójában melyik konstrukció a drágább. Figyelem! Sokan itt is becsempészik a karbantartási "kamuköltséget", legyünk óvatosak!

Az Ön érdeke az, hogy ne fizessen karbantartási költséget, mert ez a tevékenység házon belül megoldható. Ennek csupán egy feltétele van: olyan honlapot kell venni, amit szakember nélkül is szakszerűen tud tartalmilag frissíteni, akár egy Word dokumentumot. Ezt a honlapkészítés árakban nem mindig részletezik, ezért érdemes rákérdezni! A frissíthető honlaphoz jár adminisztrációs felület, vagy másnéven tartalomkezelő (CMS) rendszer. Erre érdemes odafigyelni, amikor a beérkezett árajánlatokban a honlapkészítés árakat hasonlítja össze.

A honlapkészítés árak harmadik eleme: a weboldal készítés egyszeri költsége

Ez nagyon széles skálán mozog. Milyen tényezőkből tevődik össze egy honlap ára? Kérjünk olyan árajánlatot, ahol a honlapkészítő tételesen felsorolja az ajánlat elemeit. Csak így dönthető el, mi mennyibe kerül, kizárólag így hasonlítható össze a sok különböző árajánlat. Tehát ajánlatokat üzleti honlapokra, szakszerűen, lebontva, a honlapkészítés részleteit feltüntetve kell kérjünk!

A grafika
Ez a grafika, vagy dizájn. Először is el kell készíteni a honlap külső megjelenését. Ez tartalmazza a megjelenített képeket, a menüpontok grafikáját, a gombokat, illetve, hogy milyen formába lesz öntve a tényleges tartalom. Az árnak a felhasznált elemek jogtisztaságát garantálnia kell.

A honlap motorja
Maga a honlap motorja, ami a lapokat (menüpontokat) kezeli. Az ehhez tartozó adminisztrációs felület, amellyel saját gépünkről, alap szövegszerkesztői tudással is képesek vagyunk a honlapunkat szerkeszteni. A honlap bármennyi aloldalból állhat. Amennyiben a honlap nem rendelkezik motorral, akkor biztosan nem rendelkezik adminisztrációs felülettel sem, így nem szerkeszthető saját kezűleg. Láttunk már olyat, hogy az adminisztrációs felületre külön ár volt meghatározva a honlapkészítő részéről, ezért erre mindig kérdezzen rá! Adminisztrációs felület hiányában a honlap tartalmi frissítéséhez mindenképpen szakember segítségére lesz szüksége. Az viszont mindig súlyos összegekbe kerül (így a honlapkészítés árak az egekbe szökhetnek), és a frissítés általában napokba is beletelik! Ez is fontos tényező a költségek, árak mérlegelése során! Soha ne fogadjon el olyan konstrukciót, ahol menüpontonként kell fizetni, az ilyen ár vagy tétel nem korrekt! Annak a szabadsága, hogy hány menüpont lesz a honlapon, legyen az Öné! Az ilyen menüpont szám alapú árajánlatok komolytalanok!

A modulok
Ezek azon részei a honlapnak, amik funkciókat látnak el. Ezek árai változóak. Ilyen modulok lehetnek: hírlevél kezelő, hírmodul, biztonsági/regisztrációs felület, képgaléria, online jelentkezés, webáruház, vendégkönyv, fórum, stb. Itt az árak mellé a lehetséges funkciókat is írassuk be az árajánlatba, hiszen csak így összehasonlítható két honlapkészítés árajánlat! Tipikus példája a moduloknak a webáruház. Sok fajta webáruház van a piacon. 60 ezer Ft-tól 2 millióig. Az, hogy mennyit adunk érte, attól függ, milyen funkciókra van szükségünk. Minek 400.000 Ft-ért venni webáruházat, amikor egy másik cégtől 60.000 Ft-ért megkapok egy olyat, ami ugyan kevesebbet tud, de arra a célra, amire kell, pont megfelel. A honlapkészítés árak legtöbbször ezen múlnak, a funkciókon, modulokon! Ezért ennél a résznél igazán körültekintőnek kell lenni!

A honlap szövege, tartalma
Tisztázni kell, hogy az ár tartalmaz-e szövegírást, esetleg vállal-e ilyet a honlapkészítő cég? Ha nem, akkor az ügyfél által megírt szöveget feltölti-e a honlapra a honlapkészítő, vagy ezért külön díjat szeretne elkérni? Ezekre nem szoktak kitérni az ajánlatban, éppen ezért kell tisztázni! Jelentősen befolyásolhatják utólag a honlapkészítés árakat az ilyen jellegű kérések! Tehát tisztázza le a kiszemelt honlapkészítővel, hogy a tartalommal, illetve annak feltöltésével kapcsolatban mi az álláspontjuk!

Üzleti honlapkészítés - piaci árak átlagosan

Üzleti honlapkészítés árakÜzleti honlapkészítés árak mobil

Kíváncsi a mi árainkra is?

Üzleti honlapkészítés ajánlat honlap készítés árak

A honlapkészítés árak negyedik eleme: a keresőoptimalizálás

Ez külön szolgáltatás, ezért ezt is érdemes külön feltüntetni a honlapkészítés árak mellett. Lényege, hogy a honlapunk úgy legyen elkészítve, hogy a tartalom a keresők számára olvasható és ha lehet minél magasabb szinten értékelt legyen. A keresőoptimalizálásról bővebben a"MARKETING" menüpontunk alatt olvashat! Többfajta megoldása található a piacon.

- Egyösszegű fizetés: Ahogy az Ön honlapja a megállapodott kulcsszóra eléri a szerződésben rögzített pozíciót (első oldal / első 5 találat / első 3 találat / első találat), akkor egyösszegű sikerdíjat fizet. Ez korrektnek tűnik. De tapasztalatunk alapján felmerül a kérdés: mi van, ha egy hét múlva a honlapja leesik az elért pozícióból? A keresőoptimalizáló cég megkapta a pénzt, és előfordulhat (sőt!), hogy széttárja a kezét, azzal, hogy "Ott volt a honlap? Igen! A szerződési feltételeket teljesítettük, biztosan Ön csinált valamit, ami miatt leesett!" Ezért ezt a megoldást fenntartással érdemes kezelni!

- Folyamatos költség: Amint a honlapja a megállapodott pozícióra kerül, onnan kezdve havidíjat kell fizetni a kulcsszóra. A keresőoptimalizáló cég csak akkor számláz, ha a honlapja első oldalas, vagy a megfelelő pozíciót elérte. Ez már barátságosabb megoldás. Így a kockázat nem az Öné, hanem a keresőoptimalizáló cégé!

Reméljük segítségére voltunk a honlapkészítés árak átláthatóvá tételében! Mindannyiunk érdeke, hogy a készülő honlapok és a honlapkészítés piaca egyaránt élvezze a gazdaság és a társadalom bizalmát. Szolgálja használhatóságával a látogatókat, és honorálja a honlap tulajdonosát magas látogatottsági statisztikákkal, ajánlatkérésekkel és megbízásokkal!

Árajánlatkérés
HONLAPKÉSZÍTÉSRE

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Vállalkozás adatai

Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás vagy szervezet nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás profilját.
http://
Kérem jelenlegi honlapjának címét "http://" nélkül és megfelelő domain végződéssel (.hu, .com ...stb.) adja meg.

Szolgáltatások

Honlapkészítés


Honlapkészítés

Meglévő honlap felújítása

Googlebarát, biztonságos tárhely

Domain név

Levelezési szolgáltatás (SMTP, webmail)

Marketing


Keresőoptimalizálás - Google első oldal, fizetési garanciával

Keresőoptimalizálás - Google konkurencia elemzés

Google Ads hirdetési kampányok

YouTube hirdetési kampányok

Facebook hirdetési kampányok

Facebook rajongói oldal kezelés

Honlapszöveg írás (blogcikk és tartalom)

Minicards megjelenés csak Hajdú-Bihar megyében

Fotózás (étel-, termék-, telephely-, járműpark fotózás)

Webanalitika

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Maximum 15 fájl csatolására van lehetőség, melyek egyenként nem lehetnek nagyobbak, mint 1.00MB. A következő fájlkiterjesztések engedélyezettek: doc, docx, odt, ods, odp, rtf, txt, xls, xlsx, pdf, jpeg, jpg, png
Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.
Google ügynökség honlapkészítés debrecen

Honlapkészítés

Hasznos & Érdekes