Honlapszöveg: egyedi, lényegretörő és közvetlen

Tíz honlapból hat mostoha sorsra jut, mert vagy soha nem kerül rá szöveg, vagy összecsapott, összeollózott – azaz lopott – tartalmat kap.

A férj és a feleség nincsenek beszélő viszonyban és leveleznek egymással.
Egyik nap a férj kis üzenetet ragaszt a feleség éjjeli szekrényére, és kéri, hogy külföldi útja miatt reggel hatkor ébressze fel.
A férj felébred reggel fél kilenckor, és dühösen tapasztalja, hogy nem ébresztették fel.
Ekkor veszi észre, hogy az éjjeli szekrényén ott áll a cédula, rajta a következővel:
"Hat óra van. Ébredj fel!"


Oké, valljuk be, vannak helyzetek és szituációk, amikre nem a kreatív szövegírás a legjobb megoldás. A honlapkészítés nem tartozik ezek közé, ott az egyik leghatásosabb fegyverünk a honlap szövege!

Honlapszövegírás – a siker vagy éppen a kudarc kulcsa

Gyakran úgy gondolják a honlaptulajdonosok, hogy az eredményes webszövegírás gyerekjáték, ezért klaviatúrát ragadnak. Azonban később, ha az általuk írt szöveggel a honlap "nem hoz úgy", nincs meg a kellő látogatottság, s elmarad a jól megérdemelt profit, nem értik mi az oka. Mások egyszerűbben oldják meg, összeollózzák a szöveget más honlapokról, bele sem gondolva, hogy amit tesznek lopás, azaz bűncselekmény. A lopást egyébként nem csak a törvény, de a Google is bünteti! (A “nagy testvér” mindent lát!)

A marketingszövegek, honlapszövegek megírása egy külön szakma, ahogy az autószerelést, a szívműtétet,s a honlapkészítést, úgy ezt is érdemes szakemberre bízni.

Mi azt szeretnénk, hogy a postafiókja árajánlatokkal vagy megrendelésekkel legyen tele, amit a honlapjáról küldenek az új ügyfelei! Ehhez a három alappillér egyike a megfelelő holnapszöveg, marketingfogásokkal! Ha minőséggel tiszteli meg a honlap látogatóit, higgye el, meg fogják hálálni a bizalmukkal!

A blogok ereje

A blog remek műfaj, a kitartó bloggerek egyre felkapottabbá válnak. Miért ne fordíthatná a blog erejének előnyeit vállalkozásának javára? Van még egy fontos szempont, amiért érdemes blogolni. A Google, a maga híres "tartaloméhségével" előszeretettel fogja fogyasztani a blogunkat. Sok, egyedi, stílusos blogbejegyzés "elfogyasztása" után pedig szívesen ajánlja majd a honlapunkat a látogatóknak is!

Összegezve, a blog remek kis eszköz arra, hogy a látogatókat közvetlenebb légkörben szólítsuk meg, emellett a keresőoptimalizálásban kiemelten fontos szerepet kapott!
Szövegírási szolgáltatásunk keretein belül, ha megrendeli, rendszeresen készítünk blogjába bejegyzéseket, ezekkel hozzájárulva látogatók szerzéséhez, valamint az üzenetek részükre történő eljuttatásához.

Tartalom lopás - a bűn nem kifizetődő!

Aki még emlékszik a Fortress - 33 emelet mélyen a pokolban c. filmre, annak ott cseng a fülében a mondat, amit a filmbeli központi számítógép hajtogatott: "A bűn nem kifizetődő!". Nos ez igaz egy másik rendszer értékrendjére is, igen, a Google-ről van szó! A Google előtt nem sok titok marad. Minden oldalt elolvas, amire rátalál (és nincs onnan kitiltva), és ezáltal tudomására jut, melyik oldalon milyen tartalom található.

Egy végzetes gondolat

Az egyik legveszélyesebb, mondhatni végzetes gondolat, ami megszülethet a fejünkben a következő: "Csak megnézem a konkurencia oldalát, vajon ők mit írtak?"
Ez két okból is problémás. Az egyik: ahogy meglátjuk a konkurencia tartalmát, azonnal arra gondolunk majd, "nah, én is ezt írom, mert ez egész jó, minden benne van, ráadásul ezt árulom én is." Ez HIBA! Az nem jelent eredeti tartalmat, ha 1-2 szót átírunk a szövegben. Ezzel csak magunkat csapjuk be, nem a Google-t. Sajnos ha így teszünk beleesünk abba a hibába, hogy a mi weboldalunkra is az a szöveg kerül majd, ami a konkurenciánál található. Ez pedig, kár finomítani, mondjuk ki, lopásnak számít!

Mi a másik ok, ami miatt ez problémás? Ha a konkurencia oldalából indulunk ki, akkor az fogja meghatározni a gondolkodásunkat. Bele eszi magát a fejünkbe, ez válik etalonná. Talán észre sem vesszük, de ezzel máris a konkurencia határozza meg a mi honlapunk stílusát, felépítését, tartalmi struktúráját. Nem ez a jó megoldás! Legyünk egyediek, saját gondolatokkal, saját struktúrával, saját honlappal! Nem csak a jó honlapkészítés a kulcs, az egyedi tartalom írása is az, amitől az Ön terméke vagy szolgáltatása valóban Önt tükrözi majd. Legyen egy terve, legyenek ötletei, de legyen mindkettő saját!

Ajánljuk magunkat

A HonlapBirodalom.hu csapata egyedi, marketingfogásokkal megspékelt, bulváros, mégis kellően informatív és szakszerű szöveggel dobja fel jelenlegi, vagy készülőben lévő honlapját! Engedje, hogy segítsünk céljai elérésében, bízza ránk a honlapszövegírást!

Szövegírás tippek és hibák

4 végzetes szövegírási hiba, amit sokan elkövetnek:

Szövegírás hiba

Szövegírás HIBA: Többszörösen összetett mondatok használata. Ezekkel az a baj, hogy mire az olvasó a mondat végére ér, valósággal "megfullad".

Szövegírás tipp

Szövegírás TIPP: Rövid tőmondatok használata, egyszerű és világos mondatszerkezet.

Szövegírás hiba

Szövegírás HIBA: Más honlapról másolt, összeollózott „lopott” szöveg használata.

Szövegírás tipp

Szövegírás TIPP: A mondatok a gondolatok közlésére szolgálnak. Kinek a gondolatait, szakmai hitvallását szeretnénk közölni a honlapunkon? A sajátunkat vagy a konkurenciáét? Úgy írjunk, mintha egy ügyféllel beszélgetnénk.

Szövegírás hiba

Szövegírás HIBA: Távolságtartó és rideg, hivatalos stílus. Tévedés azt hinni, hogy egy üzleti honlap szövegének száraznak és hivatalosnak kell lennie. Azt tartsuk meg a szerződések szövegezéséhez, vagy hivatali beadványok írásához.

Szövegírás tipp

Szövegírás TIPP: A honlapot olyan látogatók olvassák, akik a mi termékünk vagy szolgáltatásunk iránt érdeklődnek. Felejtsük el a barokkos körmondatokat, inkább az ő nyelvükön írjunk: közvetlenül és egyszerűen!

Szövegírás hiba

Szövegírás HIBA: Túl sok, vagy éppen túl kevés szöveg és információ. Hiba az is, ha egy menüpont alá 2 mondatot írunk, és az sem az igazi, ha életrajzregényt.

Szövegírás tipp

Szövegírás TIPP: Az olvasó, ha értékes és érdekes információt talál a honlapon, akkor képes bármennyit olvasni. Ettől függetlenül kerüljük a nagyon hosszú tartalmat. Kb. 2200 karakterben kényelmesen ki lehet fejteni a mondanivalónkat.

Árajánlatkérés
SZÖVEGÍRÁSRA

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Vállalkozás adatai

Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás vagy szervezet nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás profilját.
http://
Kérem jelenlegi honlapjának címét "http://" nélkül és megfelelő domain végződéssel (.hu, .com ...stb.) adja meg.

Szolgáltatások

Honlapkészítés


Honlapkészítés

Meglévő honlap felújítása

Googlebarát, biztonságos tárhely

Domain név

Levelezési szolgáltatás (SMTP, webmail)

Marketing


Keresőoptimalizálás - Google első oldal, fizetési garanciával

Keresőoptimalizálás - Google konkurencia elemzés

Google Ads hirdetési kampányok

YouTube hirdetési kampányok

Facebook hirdetési kampányok

Facebook rajongói oldal kezelés

Honlapszöveg írás (blogcikk és tartalom)

Minicards megjelenés csak Hajdú-Bihar megyében

Fotózás (étel-, termék-, telephely-, járműpark fotózás)

Webanalitika

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Maximum 15 fájl csatolására van lehetőség, melyek egyenként nem lehetnek nagyobbak, mint 1.00MB. A következő fájlkiterjesztések engedélyezettek: doc, docx, odt, ods, odp, rtf, txt, xls, xlsx, pdf, jpeg, jpg, png
Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.
Google ügynökség honlapkészítés debrecen

Honlapkészítés

Hasznos & Érdekes