Googlebarát, biztonságos tárhely
és email szolgáltatás

A domain név a honlap virtuális "GPS koordinátája", a tárhely pedig a széf, ahol a honlap található! Ez utóbbi biztonsága attól is függ, hogy kik használják ugyanazt a széfet.

Egy házaspár lakásába éjszaka egy betörő mászik be. Mikor felfedezik, odaugrik a feleséghez és egy kést nyom a torkához, majd felkiált:
- Hogy hívnak? Szeretem tudni az áldozataim nevét!
- Elizabeth - mondja az asszony remegő hangon.
- Ó, az anyámat is Elizabethnek hívják! - mondja a rabló. - Nem tudok megölni valakit, aki rá emlékeztet!

Majd odaugrik a férjhez:
- Na, és téged hogy hívnak?

A férj remegő hangon szól:
- Az én nevem Philip, de a barátaim csak Elizabethnek szólítanak...

Tanulság:
Inkább előzzük meg, hogy betörjenek (a mi esetünkben azt, hogy feltörik a honlapot, vagy a tárhelyet), mert akkor már minden a behatoló jóindulatától függ, és az ilyen kiszolgáltatott helyzet bizony elkerülhető üzleti kockázatot jelent.

A fenti vicc arra szeretne rávilágítani, hogy betörés esetén már minden csak a betörő (hacker) jóindulatán múlik. Pontosan mit töröl le, mit ír át, mit másol le az Ön "széfjében", az már csak egyedül a behatolón múlik. Valóban egy ilyen ember jóindulatától teszi függővé az üzleti honlapját, megrendelései adatait, ügyféllistáját, webáruházát? Ezért nem mindegy, hol bérel tárhelyet.

Biztonságos tárhely

Sokan, amikor tárhelyszolgáltatás után nézelődnek, elsősorban az árakat figyelik, feltételezve, hogy a szolgáltatás mindenhol egyforma. Milyen jó is lenne, ha ez így lenne, de sajnos nem így van.

Honnan ismerheti fel a "nem megfelelő" tárhelyszolgáltatót?
A válasz: sajnos nem igen lehet őket egyszerű, laikus szemmel felismerni. Mégis mit lehet ebben az esetben tenni?

A válasz egyszerűbb, mint hinné. Amennyiben a honlapkészítő partnere biztosít tárhelyszolgáltatást is, akkor valószínűleg olyan tárhelyet nyújt, ami 100% kompatibilis a készülő honlaphoz, így ezek az értékek rendben lesznek!

A másik fontos szempont, ha egy kézben van a honlap és a tárhely, a két szolgáltató nem fog egymásra mutogatni! Sok bosszúságtól megóvja magát, és a másik két szolgáltatót egyaránt. Jó dolog az, ha a felelősségi viszonyok tiszták és egyértelműek!

biztonsagos honlap tarhely

Elmesélek egy megtörtént esetet:

"Készítettünk egy weboldalt, amit nem a mi tárhelyünkre helyezett el az ügyfél, hanem talált egy rekord nagyon-nagyon olcsó magyar tárhelyszolgáltatót. Bérelt egy olyan tárhelyet, amihez ingyen járt levelezés, 25 fiókot hozhatott létre, amit ugyanott kezeltek, ahol a honlap tárhelyet. Hab a tortán, hogy felár nélkül tudott egy másik honlapot is ugyanarra a honlap tárhelyre telepíteni, fel is tettek egy wordpress alapú honlapot is a tárhelyre a miénk mellé. Így valóban extra-szuper olcsón kijött az éves költsége (kijött a mi díjunk negyedéből).

Olyan két évvel később egy e-mail váltást követően gondoltam ránézek a már működő honlapjára, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a weboldal helyett fehér lap jön be, néhány fekete (karakterhibás) négyzetekkel. Azonnal jeleztem neki, hogy a honlapja jelenleg nem elérhető, azt nem tudom első ránézésre megmondani, hogy törték, vagy a tárhely egyik frissítése ütötte-e ki a honlapot. Nem tudjuk mióta lehet ebben az állapotban a honlap, de gyanús volt, hogy nem 1-2 napja.

Javasoltam írjon a tárhelyszolgáltatónak, hogy a weboldal nem jön be, és egy biztonsági mentésből próbálják meg visszaállítani. Megérkezett a válasz a tárhely szolgáltatótól. Idézem a levelet:
“Ellenőrzésünk szerint a domain és a tárhely is aktív, a probléma nem szerver oldalon található. Legyen kedves átvizsgálni az tárhely tartalmát, vagy egyeztessen az oldal fejlesztőjével ezzel kapcsolatban. “

Elmondom mit is jelent pontosan ez a válasz: r ánéztek a tárhelyet biztosító szerverre, hogy fut-e? Igen, fut. M egnézték a domain meg lett-e hosszabbítva? Igen, meg lett. Minden oké, ez nem a mi problémánk, szóval “csináld magad!”, és kezdd el a honlapkészítőt masszírozni. Valahol jogos, ennyi pénzért nem vállalnak 1 percnél több élőmunkát egy probléma során.

Átéreztük az ügyfél problémáját és mivel segíteni szerettünk volna neki, megnéztük mi történt. A tárhelyen az újabb wordpress oldalt törték fel, viszonylag könnyen, mert a szerver nem volt felvértezve erősebb védelmi mechanizmusokkal. Szóval ott hatoltak be, majd onnan akadály nélkül el tudta érni a hacker az általunk készített weboldalt is. Jah, és ezen felül a teljes levelezést. Néhány nappal később már az ügyfél a saját domainjéről küldött zsaroló vírusos leveleket kapott, amire szerencsére nem kattintott rá.

Ugye érzed, hogy ez mekkora kockázat? "

Mi a fenti helyzetből a tanulság?

 • Olcsó tárhely = zéró szupport!
  Az olcsó szolgáltatással nem jár tisztességes szupport, csak egy sablon lerázós levél, és a “csináld magad” megoldás.

 • 1 tárhely - 1 honlap!
  Ugyanis ahogy behatolnak a honlap tárhelyre, ott MINDENT elérnek, levelezést, másik honlapot stb.

 • A honlap és a levelezés két külön szerveren!
  SOHA ne ugyanazon a szerveren tartsuk a leveleinket, ahol a honlapot, persze ez az olcsó tárhelyeknél nem lehetséges, hiszen épp emiatt olcsó!

nálunk egyetlen kézben van a honlapkészítés és a honlap tárhely Amit mi ajánlunk:
a honlapkészítés és a honlap tárhely egyetlen kézben - azaz a felelősségi viszonyok legyenek egyértelműek.

FONTOS!
Mi kizárólag általunk készített honlapokat helyezünk el a tárhelyünkön, ezáltal is növelve a biztonságot!

tárhelyszolgáltatás

Ábra: Miért érdemes a honlapot és a honlap tárhelyet egy kézben tartani?

Google-barát tárhely

Gyors, magas technikai hatásfokkal bíró honlap tárhely - Google PageSpeed

A Google közzétett egy eszközt, amivel mérhető egy honlap sebessége. A honlap sebessége nagymértékben függ a honlap tárhely beállításoktól. Amikor azt mondom, hogy “a honlap sebessége”, az nem igazán fedi a valóságot, csupán az egyszerűbb érthetőség miatt fogalmazunk így. Miről is van szó?

A Google nem a tényleges sebességet méri, hanem azt, hogy a tárhelyszolgáltató és a honlapkészítő minden technikai megoldást latba vetett-e annak érdekében, hogy az oldal a lehető leggyorsabb lehessen. Ez egy százalékos érték. A 100% jelenti azt, hogy igen, a tárhely és a honlap együttesen megtett mindent a gyors oldalbetöltés érdekében. 90% felett már jónak mondható egy weboldal.

Google PageSpeed
Ön is lemérheti bármelyik honlap PageSpeed értékét ezen a linken:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

A Google PageSpeed eszköz nem csak a vizsgálat eredményét mutatja meg százalékos formában, de leírja azt is, hogy mit kellene tenni a jobb eredmény érdekében.

Mi a különbség a Google barát tárhely és a többi tárhely között?

 • A tárhelyen olyan beállításokat kell elvégeznie a szolgáltatónak, mely során a tárhely tömörítve küldi az adatokat a böngészőnek. Ezt se Ön, se a honlapkészítő nem tudja beállítani! Mivel enélkül is működni fog a weboldal, így ezt sok helyen felületességből nem állítják be. (Kérésre sem.)
 • Még 2-3 “mod” azaz részegység engedélyezése, telepítése szükséges a tárhelyen, amit szintén nem mindig tesznek meg, szintén a fentiek miatt.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Bejelentett támadó webhely

Találkozott-e már ezzel a képpel, internetezése során? Egyre több alkalommal futhatunk bele ebbe a kellemetlen látványba. Mit is jelent pontosan az, hogy bejelentett támadó webhely? Az történt, hogy jó eséllyel a honlapot, vagy a tárhelyet feltörték, és vírust (általában kéretlen tartalmat generáló és terjesztő vírust) helyeztek el benne, vagy valami szokatlan jelenséget észlelt a böngésző a honlapon.

bejelentett támadó webhely riasztás

feltört vagy bejelentett támadó webhely üzenet

feltört vagy nem biztonságos weboldal

A látogató óvatosságból azonnal elhagyja az oldalt, így a honlap tulajdonosa elveszített egy érdeklődőt. Látható, hogy mind anyagi, mind presztízsveszteség egyaránt érheti azokat, akik nem megfelelő tárhelyre telepítik a honlapjukat.

Hogyan befolyásolhatja ez a Google találati listán elért pozíciót? Jelentősen! A Google számtalan szempontot mérlegel a rangsorolásnál, és nem kell különösebben belegondolni abba, hogy egy vírusos webhelyet nem igazán ajánl majd a látogatóknak!

Ebből fakadóan azt javasoljuk, hogy a honlapkészítés és a tárhelyszolgáltatás legyen egy kézben, annak érdekében, hogy a felelősségi viszonyok egyértelműek legyenek!

Megbízható, biztonságos e-mail szolgáltatás

biztonsagos email rendszer

Mi a POP3 és mi az SMTP?

A POP3 a levelek megérkezéséért, az SMTP pedig a levelek küldéséért felel. Ha csak POP3 szolgáltatást vesz igénybe, akkor a kimenő levelezéshez az internet szolgáltatójának SMTP beállításait kell használnia.

Webmail vagy levelező kliens?

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A webmail - azaz a böngészőből történő közvetlen levelezés - bárhonnan elérhető, a kliensprogram - pl. Thunderbird, Outlook - azonban konkrét eszközhöz van kötve (számítógép, laptop, mobil eszköz). Az, hogy melyik a jobb, attól függ, hogy ki mit szokott meg, kinek milyen igényei vannak.

Saját SMTP vagy az internetszolgáltatóé?

Amennyiben Ön az internetszolgáltatójának SMTP-jét (kimenő levelezését) választja, akkor az adatokat megtalálja az internetes szerződésben, a levelezési adatoknál. Ebben az esetben zavartalanul tud levelezni az adott internetszolgáltató hálózatából. De ha másik hálózatból szeretne levelezni, gondban lesz. Ha például egy laptopon kliensprogramot használ, és elutazik, ahol a helyi wi-fin keresztül levelezne, de ott már más SMTP adatok érvényesek, akkor levelet nem tudna küldeni. Ezért érdemes saját SMTP szolgáltatást igénybe venni.

Átirányítás

Létező alternatíva az átirányítás is. Ha Ön jelenleg használ valamilyen webmailt (pl. gmail.com), és továbbra is ezt részesíti előnyben, minden további nélkül megoldható, hogy a céges e-mailt egyszerűen átirányítjuk erre az emailre. Sokan azért döntenek így, mert azt szeretik használni, amit már ismernek és ez a megoldás nem is kerül költségbe. Hátránya azonban, hogy a fenti példa alapján a gmail.com végződésű email címről fog levelet küldeni, nem az átirányított céges email cím lesz a feladó.

Google ajánlata kisvállalkozásoknak

A Google a gmail-szolgáltatást nem csak ingyenes verzióban tette elérhetővé. Lehetőség van arra, hogy az Ön vállalkozása levelezést béreljen a keresőóriástól. A Google Apps nevű szolgáltatásban létrehozhatja valamennyi céges e-mail címét virtuális irodájában. Nagy előnye még, hogy céges naptár, céges dokumentumtár, és még néhány hasznos alkalmazás is elérhetővé válik a munkafelületen. Egy ilyen e-mail fiók havidíja a Google for Works kínálatában csupán 4-5 EURO.

A mi ajánlatunk:

Mi a levelezési fiókokat minden esetben külön szerveren tartjuk a weboldal tárhelyhez képest, így csökkentjük a kockázatát annak, hogy egy törés esetén hozzáférjen a behatoló.

Ennek másik előnye a biztonságon túl, hogy önálló szolgáltatásként külön kezelhető a levelezés és a honlap tárhely. Vagyis ha az egyik szerver valamiért leáll, a másik szolgáltatás attól még zavartalanul működhet.

Ha kíváncsi az árainkra, kérjen tőlünk ajánlatot, az alábbi űrlap kitöltésével.

Ajánlatkérés
HONLAPKÉSZÍTÉS & MARKETING

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész
Kapcsolati adatok:
Céges adatok:
Miben segíthetünk?
 
Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása