Googlebarát tárhely és beszédes domain név

A domain név a honlap virtuális "GPS koordinátája", a tárhely pedig a széf, ahol a honlap található! Ez utóbbi biztonsága attól is függ, hogy kik használják ugyanazt a széfet.

Egy házaspár lakásába éjszaka egy betörő mászik be. Mikor felfedezik, odaugrik a feleséghez és egy kést nyom a torkához, majd felkiált:
- Hogy hívnak? Szeretem tudni az áldozataim nevét!
- Elizabeth - mondja az asszony remegő hangon.
- Ó, az anyámat is Elizabethnek hívják! - mondja a rabló. - Nem tudok megölni valakit, aki rá emlékeztet!
Majd odaugrik a férjhez:
- Na, és téged hogy hívnak?
A férj remegő hangon szól:
- Az én nevem Philip, de a barátaim csak Elizabethnek szólítanak...


Hiába biztonságos a honlap, ha a tárhely sérülékeny

A fenti vicc arra szeretne rávilágítani, hogy betörés esetén már minden csak a betörő (hacker) jóindulatán múlik. Pontosan mit töröl le, mit ír át, mit másol le az Ön "széfjében", az már csak egyedül a behatolón múlik. Valóban egy ilyen ember jóindulatától teszi függővé az üzleti honlapját, megrendelései adatait, ügyféllistáját, webáruházát? Ezért nem mindegy, hol bérel tárhelyet.

Sokan, amikor tárhelyszolgáltatás után nézelődnek, elsősorban az árakat figyelik, feltételezve, hogy a szolgáltatás mindenhol egyforma. Milyen jó is lenne, ha ez így lenne, de sajnos nem így van.

Honlapkészítés és tárhely: egyetlen kézben! Menjen biztosra!

Honnan ismerheti fel a "nem megfelelő" tárhelyszolgáltatót? A válasz: sajnos nem igen lehet őket egyszerű, laikus szemmel felismerni. Mégis mit lehet ebben az esetben tenni? A válasz egyszerűbb, mint hinné. Amennyiben a honlapkészítő partnere biztosít tárhelyszolgáltatást is, akkor valószínűleg olyan tárhelyet nyújt, ami 100% kompatibilis a készült honlaphoz, így ezek az értékek rendben lesznek! A másik fontos szempont, ha egy kézben van a honlap és a tárhely, a két szolgáltató nem fog egymásra mutogatni! Sok bosszúságtól megóvja magát, és a másik két szolgáltatót egyaránt. Jó dolog az, ha a felelősségi viszonyok tiszták és egyértelműek!

Honlap és tárhely egy helyen
Ábra: Miért érdemes a honlapot és a tárhelyet egy kézben tartani?

Lassú, alacsony technikai hatásfokkal bíró tárhely - Google PageSpeed

A Google közzétett egy eszközt, amivel lemérhető egy honlap sebessége. A honlap sebessége nagymértékben függ a tárhely beállításaitól. Amikor azt mondom, hogy “a honlap sebessége”, az nem igazán fedi a valóságot, csupán az egyszerűbb érthetőség miatt fogalmazunk így. Miről is van szó?

A Google nem a tényleges sebességet méri, hanem azt, hogy a tárhelyszolgáltató és a honlapkészítő minden technikai megoldást latba vetett-e annak érdekében, hogy az oldal a lehető leggyorsabb lehessen. Ez egy százalékos érték. A 100% jelenti azt, hogy igen, a tárhely és a honlap együttesen megtett mindent a gyors oldalbetöltés érdekében.

Az alábbi képen egy nem túl jó eredményt elért oldal vizsgálatát végeztük el, a vizsgált oldal az elérhető 100-ból csupán 38 pontot kapott:

Google Insights eredmény

Ön is lemérheti bármelyik honlap PageSpeed értékét ezen a linken: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights

A Google PageSpeed eszköz nem csak a vizsgálat eredményét mutatja meg százalékos formában, de leírja azt is, hogy mit kellene tenni a jobb eredmény érdekében.

Néhány gyakori javaslat a Google PageSpeed értékelésben:
- A tárhelyen olyan beállításokat kell elvégeznie a szolgáltatónak, mely során a tárhely tömörítve küldi az adatokat a böngészőnek. Ezt se Ön, se a honlapkészítő nem tudja beállítani! Mivel enélkül is működni fog a weboldal, így ezt sok helyen felületességből nem állítják be. (Kérésre sem.)
- Még 2-3 “mod” engedélyezése, telepítése szükséges a tárhelyen, amit szintén nem mindig tesznek meg, szintén a fentiek miatt.

Bejelentett támadó webhely

Találkozott-e már ezzel a képpel, internetezése során? Egyre több alkalommal futhatunk bele ebbe a kellemetlen látványba. Mit is jelent pontosan az, hogy bejelentett támadó webhely? Az történt, hogy a honlapot, vagy a tárhelyet feltörték, és vírust (általában kéretlen tartalmat generáló és terjesztő vírust) helyeztek el benne.

Bejelentett támadó webhely ábra

A Google erre rátalál, és jelzi a látogatók felé, hogy vírust észlelt. A látogató óvatosságból azonnal elhagyja az oldalt, így a honlap tulajdonosa elveszített egy érdeklődőt. Látható, hogy mind anyagi, mind presztízsveszteség egyaránt érheti azokat, akik nem megfelelő tárhelyre telepítik a honlapjukat.

Hogyan befolyásolhatja ez a Google találati listán elért pozíciót? Jelentősen! A Google számtalan szempontot mérlegel a rangsorolásnál, és nem kell különösebben belegondolni abba, hogy egy vírusos webhelyet nem igazán ajánl majd a látogatóknak!

Ebből fakadóan azt javasoljuk, hogy a honlapkészítés és a tárhelyszolgáltatás legyen egy kézben, annak érdekében, hogy a felelősségi viszonyok egyértelműek legyenek!

Árajánlatkérés
DOMAIN ÉS TÁRHELY

kötelezettség nélkül, csupán 2 perc az egész

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Vállalkozás adatai

Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás vagy szervezet nevét.
Kérem adja meg a vállalkozás profilját.
http://
Kérem jelenlegi honlapjának címét "http://" nélkül és megfelelő domain végződéssel (.hu, .com ...stb.) adja meg.

Szolgáltatások

Honlapkészítés


Honlapkészítés

Meglévő honlap felújítása

Googlebarát, biztonságos tárhely

Domain név

Levelezési szolgáltatás (SMTP, webmail)

Marketing


Keresőoptimalizálás - Google első oldal, fizetési garanciával

Keresőoptimalizálás - Google konkurencia elemzés

Google Ads hirdetési kampányok

YouTube hirdetési kampányok

Facebook hirdetési kampányok

Facebook rajongói oldal kezelés

Honlapszöveg írás (blogcikk és tartalom)

Minicards megjelenés csak Hajdú-Bihar megyében

Fotózás (étel-, termék-, telephely-, járműpark fotózás)

Webanalitika

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Maximum 15 fájl csatolására van lehetőség, melyek egyenként nem lehetnek nagyobbak, mint 1.00MB. A következő fájlkiterjesztések engedélyezettek: doc, docx, odt, ods, odp, rtf, txt, xls, xlsx, pdf, jpeg, jpg, png
Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.

Személyes adatok

Kérem adja meg a nevét.
Kérem adjon meg egy valós emailcímet.
Kérem adja meg a telefonszámát.
Kérem adja meg a város vagy település nevét.
Kérem válasszon egy elemet a listából.

Egyéb információk (nem kötelező) és elküldés

Az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alapján hozzájárulok az adataim kezeléséhez.Az adatkezelés hozzájárulása nélkül az adatait nem küldheti el számunkra.
Google ügynökség honlapkészítés debrecen

Honlapkészítés

Hasznos & Érdekes